Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- برگزاری نمایشگاه صنعت سیمان در اصفهان، صنعت گردشگری و جنگل های هیرکانی در مازندران، ایجاد خانه های گردشگری در مازندران، احیای صنعت اسب برای گردشگری و ... را بسته خبری در استان ها چه خبر دنبال کنید.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، برگزاری نمایشگاه صنعت سیمان در اصفهان، صنعت گردشگری و جنگل های هیرکانی در مازندران، ایجاد خانه های گردشگری در مازندران، احیای صنعت اسب برای گردشگری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را بسته خبری در استان ها چه خبر دنبال کنید.

نمایشگاه بین‌المللی صنعت سیمان در اصفهان برپا می‌شود

تسنیم: سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت سیمان اصفهان با رویکرد بازار، صادرات و محیط زیست در اصفهان برپا می‌شود.

سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت سیمان، بازار، صادرات، تجهیزات و ماشین آلات و محیط زیست 8 تا 11 شهریور ماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان و در زیرگروه‌های کارخانجات، شرکت‌های مهندسی مشاور سازه، خدمات فنی و مهندسی، ماشین سازی، تأسیسات آب‌رسانی، فیلتراسیون و محیط‌زیست، اتوماسیون صنعتی، لوازم آزمایشگاهی، قطعات ریخته‌گری، کیسه‌های سیمان، معادن و شرکت‌های بازاریابی برگزار می‌شود.

در این نمایشگاه، 55 شرکت داخلی و خارجی از استان‌های مختلف و نمایندگان خدمات و محصولات کشورهای فرانسه، سوئد، ژاپن، آلمان، ایتالیا، ترکیه، آمریکا، تایوان، استرالیا و امارات متحده عربی حضور و مشارکت دارند که در این میان نام کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی، واحدهای تحقیقاتی و دانشگاهی، واحدهای تجهیزکننده کارخانجات، تأمین کنندگان ماشین آلات و همچنین شرکت‌ها و واحدهای صنعتی و اقتصادی معتبری به چشم می‌خورد.

این مجموعه‌ها طی چهار روز رقابت نمایشگاهی و در فضایی به وسعت 3500 مترمربع و در دو سالن نمایشگاهی، نوین‌ترین صنایع، ماشین آلات و تجهیزات صنعت سیمان را ارائه و در معرض دید متخصصان قرار می‌دهند.

برگزاری چهار کارگاه تخصصی با موضوع معرفی سیستم جدید "سرامیک روتاری فیدر"، بررسی علل خرابی بیرینگ‌ها در صنایع، معرفی کلی تجهیزات تولیدی کمپانی Testing آلمان و همایش نکات فنی و اجرایی بتن ریزی، فهرست برنامه‌های جانبی این نمایشگاه را تشکیل می‌دهد.

ارائه راهکارهای کاهش آلایندگی هوا در کارخانه‌های تولید سیمان، حفظ محیط زیست، اشتغالزایی، افزایش صادرات، افزایش راندمان تولید داخلی، آشنایی شرکت‌های ایرانی با آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در صنعت سیمان و بتن و ایجاد زمینه تبادل اطلاعات و تجربیات بین متخصصان و تولیدکنندگان سیمان و بتن، مهمترین اهداف برگزاری سومین نمایشگاه بین‌المللی سیمان اصفهان است.

پیش بینی می‌شود در روزهای برگزاری این نمایشگاه چند هیئت تجاری و بازرگانی از کشورهای همسایه از نمایشگاه بازدید کرده و با تولید کنندگان سیمان کشور وارد مذاکره شوند.

این نمایشگاه هر روز از ساعت 16 تا 22 در محل نمایشگاه‌های بین المللی اصفهان واقع در پل شهرستان آماده بازدید علاقمندان است.

احداث خانه‌های گردشگری روستایی در مازندران

مدیرکل روستایی و شوراهای استانداری مازندران با تاکید بر توسعه روستاهای استان، گفت: خانه‌های گردشگری روستایی در مازندران احداث می‌شود.

جان الله عبدی گفت: روستاییان امروزه نقش مهم و موثری در پیشرفت و توسعه جامعه دارند که دولت نگاه ویژه ای به این امر دارد.

وی افزود: 158پروژه شامل بوستان روستایی، آسفالت معابر، افتتاح ساختمان اداری، احداث کانال‌های آب‌های سطحی، بهبود آب شرب، آسفالت راه روستایی و اجرای طرح هادی برخی از پروژه‌های قابل افتتاح هفته دولت در استان است.

عبدی بیان کرد: ساخت مجتمع فرهنگی با 15میلیارد تومان اعتبار توسط دهیاری‌ها انجام شد که در این هفته افتتاح می‌شود.

مدیرکل روستایی و شوراهای استانداری مازندران گفت: برای آگاهی بیشتر از روستاها فرمت شناسنامه اشتغال روستایی جهت شناسایی افراد بیکار، تحصیلکرده تهیه شد و امسال در بحث توسعه اقتصادی در سطح روستا از منابع و ظرفیت‌ها استفاده شود.

وی در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی در روستا، گفت: تلاش شد با شناسایی منابع و ظرفیت روستاها توسط دهیاری‌ها، امکانات زیربنایی در روستاها جهت اشتغال جوانان بیکار روستاها فراهم شود.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به افزایش ورود مسافران به روستاها به ویژه در مناطق بالادست افزود: بوم‌گردی در استان در توسعه روستاها نقش مهمی دارد که روستاییان می‌توانند با دریافت تسهیلات کم بهره به ایجاد خانه‌های روستایی بپردازند که این امر در برنامه استاندار و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری قرار دارد.

عبدی بیان کرد: مازندران دارای سه هزارو 600 آبادی و دو هزارو 450 روستای بالای 20 خانوار بوده و هفت هزارو 706 نفر عضو شورای روستا هستند.

تدوین و تصویب 12 سند برای توسعه بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان

ایسنا: رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برای توسعه بخش کشاورزی استان 21 سند تدوین و به تصویب رسیده است .

رضا نجفی گفت: تغییر الگوی کشت و توسعه کاشت محصولات گلخانه‌ای متناسب با شرایط اقلیمی منطقه، یک نیاز ضروری در بخش کشاورزی استان است.

نجفی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان دارای تنوع اقلیمی بسیار مناسبی است، ادامه داد: به واسطه وجود شرایط آب و هوایی مناسب امکان پرورش و تولید تمامی محصولات گرمسیری، معتدل و سردسیری در این استان وجود دارد که این قابلیت در نوع خود و با مقایسه با سایر استان ها منحصر به فرد است.

وی گفت: این تنوع موجب شده است تا در شمال استان شاهد تولید انگور یاقوتی زودرس و در جنوب استان شاهد تولید میوه های گرمسیری از قبیل چیکو، انبه، گواوا و موز و خرما باشیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: سیستان و بلوچستان استعدادهای فراوان در زمینه کشاورزی دارد.

وی بیان کرد: مهم‌ترین راه رونق کشاورزی استان، استفاده بهینه از آب و خاک، اجرای طرح‌های نوین آبیاری به ویژه انتقال آب با لوله، توسعه صنعت بیمه آب و خاک کشاورزی است.

وی تاکید کرد: سهم عمده ای از اشتغال استان وابسته به بخش کشاورزی است.

رئیس جهادکشاورزی استان در ادامه به پروژه های افتتاحی هفته دولت نیز اشاره کرد و گفت: هفته دولت 260 پروژه بخش کشاورزی در سطح استان سیستان و بلوچستان آماده افتتاح و بهره برداری قرار گرفته است.

وی با اشاره به دو پروژه ملی که بر توسعه بخش کشاورزی بسیار مهم و اساسی است افزود: سامانه مدار بسته انتقال آب با لوله به شمال استان و اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح یکصد هزار هکتار در سطح استان از جمله طرحهای اساسی در استان می که در دست اجرا است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزایش ظرفیت تولید گوشت مرغ از 22 هزار تن در سال 92 به 46 هزار تن در سالجاری، افزایش تولید تخم مرغ از 4200 تن در سال 92 به 15200 تن در سال 96، افزایش بسته بندی و نگهداری خرما از 42 هزار تن به 120 هزار تن را از دستاوردهای دولت در 4 ساله گذشته اعلام کرد.

نجفی بیان کرد: خرید گندم از 19 هزار تن در سال 92 به 76 هزار تن در سالجاری رسیده است و صادرات خرما با 10 برند به 12 کشور جهان ارسال می شود.

وی سرمایه‌گذاری 432 میلیارد تومانی طی چهار سال دولت معادل سرمایه گذاری 15 ساله در بخش عنوان کرد که 123 میلیارد تومان آن سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

سرمایه چهار هزار میلیارد ریالی در حوزه گردشگری استان مازندران در چهار سال گذشته

استاندار مازندران گفت: دو سوم جنگل های هیرکانی در مازندران قرار دارد.

ربیع فلاح جلودار در پنجمین روز هفته دولت در مراسم افتتاح فاز یک مجموعه گردشگری و تفریحی سد شهید رجایی با بیان اینکه گردشگری یکی از مسائل مهم در پیشرفت منطقه است و مدیریت و تعامل میان کارآفرینان نقش مهمی در این مهم دارد، اظهار کرد: با وجود بیش از 120رودخانه در مازندران و بیش از دو سوم از جنگل‌های هیرکانی در استان می توان از این ظرفیت برای پیشرفت استفاده کرد.

وی تصریح کرد:اشتغال از نیازهای جامعه است که بحث گردشگری و جذب توریست با ابعاد مختلف می‌تواند در این زمینه محور توسعه استان باشد و سرمایه‌گذاران از این امکانات استفاده کنند.

استاندار مازندران گفت: طرح گردشگری کلی با محوریت سد از رودخانه تا دریا سرلوحه فعالیت سازمان‌های مربوطه مانند گردشگری، امور آب و منابع طبیعی باشد.

فلاح با بیان اینکه سازمان گردشگری باید در زمینه جذب گردشگر، عرصه‌های گردشگری را شناسایی کند و بحث بوم‌گردی را رونق دهند، اظهار کرد: کارآفرینان باید در منطقه‌ای فعالیت کنند که همراه با منفعت باشد که نیاز به حمایت دارند و در این زمینه صدور مجوزها برای توسعه اقتصادی باید تسریع یابد.

وی از سرمایه گذاری بیش از چهار هزار میلیارد ریال در مدت چهار سال دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری خبر داد.

جنگل‌های هیرکانی (یا جنگل‌های مختلط خزری-هیرکانی) یک زیست‌منطقه در زیست‌بوم جنگل‌های مختلطِ پهن‌برگِ حاشیهٔ جنوبی دریای خزر به مساحت 55 هزار کیلومتر مربع است که در حاشیهٔ جنوبی و جنوب غربی دریای خزر و در دو کشورِ ایران و جمهوری آذربایجان است. این جنگل از منطقه هیرکان جمهوری آذربایجان آغاز و تا استان گلستان در ایران امتداد دارد و در ایران مورد حفاظت مشترک سازمان محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی است. این جنگل با قدمت ۴۰ میلیون سال یکی از ارزشمندترین جنگل‌های جهان به شمار می‌آید و از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می‌شود.

خشک شدن دریاچه باغ غیرکویری ایران

مهر: سرپرست پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد خشک شدن دریاچه عباس آباد باغ غیرکویری ایران را امری طبیعی دانست.

صاحب دهشت در رابطه با خشک شدن آب دریاچه عباس‌آباد، آن را امری طبیعی و معمول برشمرد و اظهار داشت: هر ساله در ماه‌های پایانی فصل تابستان شاهد این امر هستیم؛ چرا که آب ذخیره شده در این دریاچه مورد مصرف بخش کشاورزی اراضی پایین دست قرار می‌گیرد.

سرپرست پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد، با اشاره به اینکه امسال از نظر نزولات جوی، سال خشکی بوده است، افزود: این امر هم موجب افزایش سرعت سرعت فروکش کردن آب دریاچه و هم، کاهش آب چشمه‌های بالا دست دریاچه شده و به همین دلیل، متأسفانه امسال شاهد مدت زمان خشکی طولانی‌تری در دریاچه بودیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ ماه از سال این دریاچه مملو از آب است، خاطرنشان کرد: از ماه‌های ابتدای سال، آب دریاچه به‌تدریج برای بخش کشاورزی توزیع می‌شود.

دهشت با بیان اینکه پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد بهشهر این مورد را یک فرصت برای مرمت سازه میانی دریاچه تلقی می‌کند، افزود: امکان درستی و اقدام به مرمت سازه میانی دریاچه، هنگامی که توسط آب احاطه شده وجود ندارد و انتظار داریم که با تعامل دستگاه‌های ذی‌ربط استانی روند آب‌گیری سد برای سال آینده حدود ۶ تا ۷ ماه به تعویق بیفتد تا فرصت کافی برای مرمت سازه میانی وجود داشته باشد.

سرپرست پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد، این کمبود آب را با استفاده از آب سدهای بزرگ‌تر موجود در منطقه قابل جبران دانست و افزود: سدهایی مانند سد گلورد که امسال به بهره‌برداری رسیده است می تواند، کمبود آب مورد نیاز بخش کشاورزی مورد نیاز از سد عباس‌آباد را جبران کند.

مجموعه تاریخی عباس‌آباد بهشهر که به دستور شاه‌عباس اول صفوی در سال ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ قمری ساخته و در حال حاضر مهم‌ترین باغ غیر کویری ایران محسوب می‌شود، شامل دریاچه، کاخ، برج و حمام و... است که دریاچه عباس‌آباد با دارا بودن عمارتی در وسط خود از زیبایی بی‌نظیری برخوردار است.

وسعت دریاچه عباس‌آباد بهشهر بالغ‌بر ۱۰ هکتار بوده که در مرکز آن عمارتی به ارتفاع ۱۸ متر قرارگرفته و در فصل آبگیری دریاچه به زیرآب می‌رود. گهگاه فقط سقف آن از آب بیرون می‌آید، اما در فصول کم‌آبی تمام عمارت از آب بیرون و نمایان است، اما شگفت‌انگیز آن است که این ساختمان بااینکه بیش از نیمی از سال را در زیرآب به سر می‌برد اما پس از سالهای متمادی همچنان پابرجا و استوار است.

منطقه تاریخی عباس‌آباد بهشهر از مکانهای دیدنی استان مازندران به شمار می‌آید و عمارت وسط آب در دریاچه عباس‌آباد این بنا که با مصالح آجر و ساروج در میانه آب واقع‌شده در اصل پایه‌ای برای کاخی بوده که اکنون اثری از آن موجود نیست.

ایستگاه پمپاژ سد گدار خوش در استان ایلام افتتاح شد

ایستگاه پمپاژ سد گدار خوش در استان ایلام با حضور سرپرست وزارت نیرو افتتاح شد.

ایستگاه پمپاژ گدار خوش صالح آباد واقع در شهرستان مهران در استان ایلام صبح امروز با حضور ستار محمودی سرپرست وزارت نیرو افتتاح شد.

با بهره بردای از این طرح دو هزار و ۸۰۰ هکتار از زمین های دیم منطقه به آبی تبدیل می شوند.

برای اجرای این طرح بیش از ۱۲ میلیارد تومان هزینه شده است.

ستار محمودی سرپرست وزارت نیرو در هفته دولت در رأس هیئتی تعدادی از پروژه ها و طرح های عمرانی آماده بهره برداری وزارت نیرو در استان ایلام را افتتاح می‌کند.

مهمترین این طرح ها افتتاح پروژه ایستگاه پمپاژ سد گدار خوش، افتتاح آب شیرین کن صالح آباد ،افتتاح پست ۶۳ کیلو وات صالح آباد، افتتاح تصفیه خانه فاضلاب شهر سرابله، کلنگ زنی مجتمع روستاهای شباب و شله‌کش است.

حضور در جلسه شورای اداری و جشنواره شهید رجائی استان، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام از دیگر برنامه‌های سفر سرپرست وزارت نیرو در سفر به استان ایلام است.

احیای صنعت اسب به اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی کمک می‌کند

ایلنا: فرماندار سنندج خواستار حمایت همگانی بخش دولتی و خصوصی از برگزاری جشنواره ملی اسب کرد در این شهر شد.

محمد ابراهیم زارعی که در نشست هماهنگی برگزاری این جشنواره سخن می گفت، با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنواره هایی علاوه بر جنبه ورزشی، از نظر فرهنگی و گردشگری نیز اهمیت دارد، افزود: اینگونه جشنواره ها در ایجاد نشاط اجتماعی و توسعه فرهنگی و اشتغال‌زایی بسیار موثر است.

این دانش‌آموخته و مدیر سابق میراث فرهنگی با اشاره به پیوند عمیق ایرانیان و بویژه کردها با ورزش سوارکاری، افزود: ایرانیان اسب را محترم می شمردند و سوارکاری در تاریخ ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی اظهار داشت: کاوش‌های باستان شناسی در شمال ایران، دفن اسب در 900 سال پیش از میلاد، نشان از تکریم و احترام ویژه اسب در فرهنگ ایرانیان است.

وی با اشاره به انتقال"اسبچه خزر" به اروپا درتاریخ معاصر افزود:اسب در متون تاریخی ایرانیان مانند شاهنامه فردوسی و منابع دینی جایگاه ویژه ای دارد.

به گفته فرماندار سنندج، برگزاری جشنواره ملی اسب کرد می تواند در معرفی کردستان و پتانسیل های فرهنگی، گردشگری و ورزشی این استان به دیگر هموطنان تاثیر بسزایی داشته باشد و به احیای صنعت اسب و صنایع وابسته به آن و در نتیجه اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منجر شود.

فرماندار سنندج تاکید کرد: برگزاری سالانه جشنواره اسب کرد به مدت سه روز، فرصت خوبی برای برند سازی گردشگری و ورزشی و ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه است و انتظار این است تمامی ارگانهای دولتی و بخش از این جشنواره حمایت کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای حمایت از برنامه های ورزشی، تاکید کرد: شورای شهر همواره از برنامه های فرهنگی و ورزشی حمایت کرده و بی گمان نسبت به برگزاری جشنواره ملی اسب کرد نیز بی تفاوت نخواهد بود.

جلال شریعتی افزود: برگزاری بازی‌های بومی محلی با اسب کرد نشان داد مردم کردستان با ورزش سوارکاری پیوند دیرینه دارند و این ورزش در دل جامعه جاری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان نیز گفت: بواسطه اهمیت تاریخی و گردشگری، ما از جشنواره های فرهنگی مرتبط با اسب حمایت می کنیم. وی از برگزارکنندگان خواست تا به مساله تبلیغات در این جشنواره را جدی بگیرند.

فیض الله پیری رئیس هیات سوارکاری کردستان هم در این جلسه گزارشی از نحوه برگزاری جشنواره ارائه و اهمیت و حجم وسیع برگزاری جشنواره اسب ملی کرد برا برای حاضران تشریح کرد.

گفتنی است جشنواره ملی اسب کرد روزهای 16 تا 18 شهریور در استادیوم 15 هزارنفری گولان برگزار می شود.

گیلان رتبه نخست تولید کیوی کشور را بدست آورد

استاندار گیلان گفت: گیلان جزو دومین تولید کننده این محصول در کشور به شمار می‌رود و از مدیر کل جهاد کشاورزی انتظار داریم که این رتبه را به رتبه‌ نخست کشوری بهبود دهد.

محمدعلی نجفی در مراسم بهره‌برداری از سردخانه محصولات کشاورزی در لیسار تالش با اشاره به محدودیت منابع اعتباری در دولت یازدهم اظهار داشت: علیرغم این محدودیت‌ها الحمدا... تلاش‌های خوبی در بخش های مختلف صورت پذیرفت.

وی با انتقاد از عده‌ای که متأسفانه با عینک بدبینی غیرمنصفانه به دولت انتقاد می‌کنند، افزود: امیدواریم این افراد عینک‌های بدبینی خود را برداشته تا منصفانه عملکرد دولت ببینند.

وی با بیان اینکه چنانچه خدمات دولت را خدمات نظام بدانیم اشتراکات بیشتر خواهد شد، افزود: الحمدا... در گیلان فضای همکاری و همراهی خوبی در جهت توسعه و پیشرفت استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه توسعه بخش صادرات را دنبال می‌کنیم، افزود : انشاءا... با توفیقات خوب حاصل شده و تولیدات

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۰۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه صاردات سیمان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به تحلیل وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان پرداخت.   در این گزارش آمده است: در حال حاضر سیمان جزء محصولاتی است که علاوه‌بر پوشش کامل نیاز داخل کشور، ظرفیت صادرات به کشور‌های مختلف را نیز داراست. با توجه به آخرین اطلاعات موجود از ظرفیت تولید و میزان فروش سیمان، در حال حاضر برای حدود ۲۰ میلیون تن از ظرفیت تولید سیمان کشور (از مجموع ۸۵ میلیون تن)، بازار داخلی وجود نداشته و تنها امکان صادرات وجود دارد. همچنین با توجه به اینکه بازار داخلی سیمان کشور در حال حاضر اشباع است، یکی از راهکار‌های پیش روی این صنعت، توسعه صادرات است؛ لذا از این منظر تحلیل وضعیت بازار و تجارت این محصول در جهان و کشور‌های منطقه حائز اهمیت است.    در سال ۲۰۲۲ ارزش صادرات سیمان و کلینکر جهان حدود ۱۳.۵ میلیارد دلار بود که از این مقدار ۳۲.۵ درصد کلینکر، ۵.۱ درصد سیمان سفید و ۶۲.۴ درصد انواع سیمان‌های تیپ بودند. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان صادرات سیمان پرتلند، طی بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ تغییری نداشته، به‌طوری‌که در سال ۲۰۲۱، ۵۳.۱ درصد مجموع محصولات صادراتی سیمان را به خود اختصاص داده و سهم آن در ۱۱ سال گذشته از مجموع سبد محصولات صادراتی سیمانی ۲/۲ درصد کاهش پیدا کرده است.    در‌نتیجه هر‌چند این نوع سیمان با بازار رو به رشدی مواجه نیست، اما کماکان به‌عنوان اصلی‌ترین محصول این زنجیره شناخته می‌شود. این در‌حالی است که در این بازه زمانی سهم صادرات کلینکر ۵.۳ درصد افزایش داشته است که بیشتر ناشی از افزایش کشور‌های تولیدکننده سیمان از کلینکر وارداتی است.    سهم سیمان سفید و سایر سیمان‌ها از کل صادرات به‌ترتیب ۵.۵۲ و ۴.۷۴ درصد مجموع محصولات صادراتی سیمان را به خود اختصاص داده‌اند؛ این در‌حالی است که سهم آنها در ۱۱ سال گذشته از مجموع سبد محصولات صادراتی سیمانی ثابت بوده است. به‌عبارت‌دیگر بازار‌های جهانی برای سیمان سفید و سایر سیمان‌ها محدود است و رشدی نیز در آن ملاحظه نمی‌شود. با‌این‌حال تجارت جهانی در حوزه مصنوعات سیمانی در سال ۲۰۲۱، حدود ۹۱۵۳ میلیون دلار بوده است. این بازار رشدی ۱۰ درصدی را تجربه می‌کند؛ که فراتر از همه انواع سیمان است. همچنین طی سال‌های گذشته تمامی کشور‌های مطرح عرصه صادرات زنجیره سیمان، تجارت خود را در حوزه مصنوعات بتنی افزایش داده‌اند.     برای تحلیل رفتار چند کشور مهم منطقه جنوب غرب آسیا در صادرات سیمان، ترکیه، پاکستان، عربستان سعودی و امارات مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در این میان، اصلی‌ترین مقاصد صادراتی ترکیه به‌عنوان موفق‌ترین صادرکننده سیمان منطقه، آمریکا، رژیم غاصب صهیونیستی، سوریه و ساحل عاج هستند. این موضوع نشان می‌دهد کشور ترکیه توانسته است بر محدودیت‌های حمل سیمان در مسافت‌های طولانی فائق آمده و مزیت خود را در بازار ایالات متحده آمریکا به‌عنوان مشتری اصلی خود حفظ کند. سهم سیمان پرتلند ۵۵، سیمان سفید ۱۱ و کلینکر ۳۳ درصد از کل صادرات این کشور در زنجیره سیمان است.    کشور‌های افغانستان، سریلانکا و بنگلادش نیز مهم‌ترین مقاصد صادراتی سیمان پاکستان هستند. حضور پررنگ‌تر پاکستان در افغانستان نشان از وجود فرصت‌هایی برای افزایش صادرات به افغانستان است. ۹۹ درصد از صادرات سیمان پاکستان را کلینکر تشکیل می‌دهد.    مقاصد اصلی صادرات عربستان سعودی، کشور‌های یمن، اردن، غنا و بحرین است. ۶۵ درصد از صادرات این کشور مربوط به کلینکر، ۲۲ درصد سیمان پرتلند و ۱۲ درصد سیمان سفید است. مقاصد اصلی صادرات امارات متحده عربی، کشور‌های بنگلادش و عمان است. کلینکر بیشترین سهم را در سبد محصولات صادراتی این کشور با ۷۰ درصد داشته است. پس از آن نیز ۱۶ درصد سیمان پرتلند، ۱۰ درصد سیمان سفید و ۳.۲ درصد سایر سیمان بوده است.    با توجه به آخرین آمار گمرک، ارزش صادرات سیمان کشور در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۳۲ میلیون دلار، کمتر از ۱ درصد ارزش کل صادرات غیر‌نفتی کشور بوده است. کلینکر اصلی‌ترین محصول در سبد صادراتی کشور، با سهم ۶۸ درصدی از کل حجم صادرات است. ایران ۱/۱ درصد از بازار صادراتی سیمان پرتلند را در سال ۲۰۲۱ در اختیار دارد. این در‌حالی است که درآمد صادراتی سیمان برای ایران طی ۱۱ سال گذشته به‌صورت میانگین حدود ۱۴.۷ درصدی از کل حجم صادرات است.    درخصوص سیمان سفید ایران ۲۰.۹ درصد از بازار صادراتی آن را در سال ۲۰۲۱ در اختیار داشته است. همچنین ایران ۲.۲ درصد بازار صادراتی سایر سیمان‌ها را نیز در اختیار دارد. مقصد اصلی صادرات سیمان جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱ کشور‌های همسایه، از‌جمله کویت، عراق، افغانستان و پاکستان بوده‌اند. در کل به‌نظر می‌رسد وضعیت صادرات صنعت سیمان کشور، باوجود لغو معافیت‌های مالیاتی صادرات و اعمال عوارض، از نظر ارزش افزوده عقب‌گرد داشته است؛ به‌نحوی سهم کلینکر در سبد محصولات صادراتی کشور در مقابل محصولاتی همچون سیمان پرتلند افزایش داشته است.    بر‌اساس بررسی‌های صورت گرفته در تمامی شرکت‌ها حاشیه سود ناخالص فروش داخلی از حاشیه فروش صادراتی بیشتر است. این به آن معنی است که فروش صادراتی در شرکت‌های مورد بررسی صرفاً برای حفظ سطح تولید و درآمد شرکت و ایجاد درآمد‌های ارزی انجام می‌شود.    مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که با توجه به پایین بودن نرخ صادراتی کلینکر باید سهم صادرات کلینکر در صادرات محصولات سیمانی به‌مرور کاهش یافته و سهم محصولات نهایی از‌جمله سیمان سفید و سیمان‌های آمیخته در سبد صادراتی کشور افزایش یابد. در این راستا می‌توان از ابزاری که در قوانین بودجه سالیانه کشور طی چند سال گذشته و همین‌طور در قانون جهش تولید دانش‌بنیان و لایحه برنامه هفتم، ناظر به لغو معافیت مالیاتی صادرات و اخذ عوارض از صادرات مواد خام و نیمه‌خام استفاده کرد.     با توجه به شرایط جغرافیایی کشور، علاوه‌بر کشور‌های حوزه CIS، حوزه‌های جغرافیایی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند با بازار حدود ۲.۳ میلیارد دلار، کشور‌های آفریقایی با بازار بیش از ۲.۸ میلیارد دلار و آسیای غربی با بازاری بیش از ۱.۳ میلیارد دلار، می‌توانند مقاصد مناسبی جهت صادرات باشند.

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»
  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • رادان: مردم افتخار کنید رئیس‌جمهوری دارید که برایش تکلیف مهم است/ بیشترین کسانی که در طرح نور و لایحه عفاف و حجاب تلاش کردند، نمایندگان اصفهان بودند/ ما به سبک خودمان آزادی برای احیای دینمان را ایجاد می‌کنیم