Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علیرضا سالاریان رییس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در استان اصفهان گفت: محصولات کشاورزی استان اصفهان ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات به کشور‌های همسایه از جمله عراق، افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس دارد، زیرا اگر مقصد صادراتی بسیار دور باشد هزینه‌ها افزایش می‌یابد و نیاز به فناوری خاص برای نگهداری محصولات دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او کشور‌های همسایه را بهترین بازار برای صادرات محصولات مازاد کشاورزی کشورمان خواند و گفت: ما نیز به طور متقابل می‌توانیم از محصولات آن‌ها استفاده کنیم.

سالاریان اظهار کرد: اصفهان با وجود کمبود منابع آبی، در زمینه دام و تولید فراورده‌های دامی و لبنی به‌خصوص شیر در کشور رتبه بالایی دارد و لازم است از این ظرفیت در توسعه صادرات استفاده شود.

او برگزاری نمایشگاه‌های بین المللی را برای معرفی محصولات و صادرات کشاورزی به کشور‌های دیگر به ویژه همسایه ایران، ضروری دانست و اضافه کرد: تاجران خارجی و مقامات تصمیم‌گیر درباره واردات و صادرات می‌توانند با بازدید از نمایشگاه‌ها از نزدیک با ظرفیت‌ها و توانایی‌های شرکت‌ها و کارخانه‌های ما آشنا شوند.

رییس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در استان اصفهان گفت: بازدید هیات‌های خارجی از نمایشگاه‌ها علاوه بر آشنایی هرچه بیشتر آن‌ها با محصولات و دستاورد‌های شرکت‌های مختلف به عقد قرارداد‌های همکاری با فعالان بخش خصوصی منجر خواهد شد.

او به برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور، آبزیان و دامپزشکی در محل دائمی نمایشگاه‌های اصفهان اشاره کرد و گفت: هیات‌هایی از کشور عراق و اقلیم کردستان به این نمایشگاه آمدند که بستر‌های مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری فراهم کنند.

سالاریان با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه هماهنگی‌های لازم را برای سفر و بازدید هیات‌های خارجی از نمایشگاه‌های کشورمان انجام می‌دهد، افزود: دفاتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان‌ها نیز هماهنگی‌های لازم را با مسئولان و نهاد‌های اقتصادی استان انجام می‌دهند.

او با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه نیز از طریق سفارتخانه‌های خود در کشور‌های دیگر ظرفیت‌های مختلف اقتصادی و کشاورزی را معرفی می‌کند، خاطرنشان کرد: لازم است اطلاعات مربوط به این ظرفیت‌ها و همچنین نمایشگاه‌های بین المللی که در استان‌ها برگزار می‌شود به چند زبان خارجی تهیه شود تا بتوان آن را در اختیار سفارتخانه‌ها برای اطلاع رسانی قرار داد.

سالاریان اضافه کرد: وزارت امور خارجه اقدام به راه اندازی تور‌های مجازی برای آشنایی هرچه بیشتر تجار کشور‌های دیگر با ظرفیت‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی کشورمان کرده است.

مهمترین اقلام صادراتی استان اصفهان چدن و آهن و فولاد، فرآورده‌های نفتی، فرش و کفپوش، محصولات شیمی آلی، محصولات لبنی، مواد پلاستیکی و مصنوعات آن، مصنوعات سنگ و گچ و مصنوعات چدن و آهن است.

صادرات استان اصفهان اغلب به کشور‌های عراق، امارات، چین، افغانستان، تایلند، اندونزی و هند ارسال می‌شود.

استان اصفهان از اصلی‌ترین کانون‌های کشاورزی کشور با برخورداری از تجارب در نوع کشت و کار در بسیاری از زمینه‌ها موفق بوده که توسعه صادرات بویژه در طول فعالیت عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم به ثبت رسیده است.

منبع:ایرنا


انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صادرات محصولات کشاورزی حوزه خلیج فارس وزارت امور خارجه استان اصفهان نمایشگاه ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۱۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، محمدیاسر طیب‌نیا، در ارتباط با میزان صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور موثر در بازارهای جدید توانست ضمن تامین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۰۹ هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۷ میلیون دلار صادر کرده که از نظر وزنی ۱۶.۶۱ درصد و از نظر دلاری ۱۴.۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال ۱۴۰۲ با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم.

وی افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است؛ این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم ۱.۴۳ درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند.

وی با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه منا به شمار می‌رود و ۸۴ درصد تولیدات ما در سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای داخلی و ۱۶ درصد راهی بازار صادراتی شده است.

چالش های صادراتی

طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و ... است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد.

وی ادامه داد: همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه با صادرات ۱.۴ میلیون تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون دلار، عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی-پتروشیمی کشور را به خود تخصیص داد؛ این در حالی است که در صورت تجمیع میزان صادرات صورت گرفته در گروه فولادمبارکه، این گروه در میان صادرکنندگان نفتی و غیرنفتی کشور، رتبه دوم را کسب خواهد کرد.

گفتنی است گمرک ایران آمار عملکرد ۱۰۰ صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر ۱۳۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، ۶۹ میلیون و ۷۳۹ هزار تن به ارزش ۲۸ میلیارد و ۹۵۵ میلیون دلار توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر انجام گرفته است.

افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات

این میزان صادرات توسط ۱۰۰ صادرکننده برتر، بیانگر افت ۱.۴۷ درصدی از نظر وزن و افت ۱۸.۹ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال ۱۴۰۱ است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال ۱۴۰۲ هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشد؛ نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903174

دیگر خبرها

  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • استفاده از خودروهای برقی به حل مهم‌ترین مسئله کلان‌شهر اصفهان کمک کند
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد